Levizja per ribashkim mbarekombetar

From Some Degree of transparency
Jump to: navigation, search
LEVIZJA PER RIBASHKIM MBAREKOMBETAR ka si qellim;
- Sensibilizimin e komunitetit,shoqerise,instucioneve publike dhe private apo cdo organizim/instucioni tjeter vendas apo te huaj me qellim perfaqesimin e te gjitha rajoneve,zonave autoktone SHQIPTARE,te ndara       arbitrarisht nga trualli AME e qe sot jane te administruara nga regjimet perkatse shteterore te Maqedonise,Kosoves,Greqise,Serbise dhe Malit te Zi.
-Perfaqesimin e interesave dhe te drejtave baze te njeriut ne kuadrin e te gjithave kushtetutave rajonale te vendeve perkatese te tyre ku ata jetojne  dhe trojet e tyre etnike autoktone e deri ne ribashkimin e tyre me truallin AME..
- Prezentimi i te gjitha interesave ne rrafshin mbarekombetar.
- Mbrojtja dhe avancimin e interesave kulturore mbarekombetare.
- Mbrojtja dhe avancimi i te drejtave baze te njeriut ne rrafshim mbarekombetar dhe nderkombetar.
-Avancimin dhe strukturimin e bashkepunimit rajonal Mbarekombetar dhe nderkombetar..
- Avancimin dhe perafrimin e interesave mbarekombetare ne rrafshet rajonale.
- Bashkepunimi kombetar dhe nderkombetar ne te gjitha fushat dhe limitet e kerkuar sipas kohes dhe nevojes per LPRMK.


LPRMK me seli ne TIRANE Albania ne kuadrin e bashkepunimt dhe zgjerimit te saj ka nje numer te konsiderushem antaresh ne te gjitha krahinat etnike shqiptare dhe kudo ne bote ku banojne perkohesisht ata. LPRMK eshte perhere e gatshme per te bashkepunuar me te gjitha organizata dhe instucionet qeveritare dhe joqeveritare pa dallim feje ,krahine apo ideje politike per te arritur qellimin e perfundimtar per ribashkimin te gjitha trojeve te kombit shqiptar me nje flamur te perbashket kuq e zi me shqiponjen dykrenare tesibolizuar nder shekuj.